روشها ایجاد بیشتر کاشی با انجام کمتر

خشتهای پر نقشی که برشان طرحهای پیچیده، تکراری، هندسی و نمونههای کاشی گلدار مانند گلهای ریز و لوزی حک شدهاست. در داخل رواق بقعه گچبری و مقرنسکاری بسیار ظریف و زیبایی کار شدهاست. در حقیقت گنبد اسلامی دوار، مخروطی و زیبایی است که کلفتی اش از ۱۴ متر در کف به ۲٫۸ متر در بالا کاهش مییابد. حصیربافی قصر شیرین با استفاده از شاخههای جوان پاجوش درخت خرما انجام میشود که در زبان کُردی به آن «فَسیل» گفته میشود. در داخل بنا ۷۲ پله مارپیچی برای رسیدن به بالای آن وجود دارد. از وجود اتاقها برای بیتوته زائرین بقعه استفاده میشدهاست. بقعه سید امینالدین جبراییل، بقعه شیخ جبرائیل یا بقعه کلخوران، آرامگاه پدر شیخ صفیالدین اسحق اردبیلی جد سلاطین صفوی است و در روستای شیخ کلخوران در سه کیلومتری اردبیل واقع شدهاست. کتیبه سردر جنوب شرقی نشان میدهد که کتابت آن در سال ۱۲۵۹ انجام و در سال ۱۳۱۱ گرده برداری شدهاست. مناره مجاور قصر شیخ دانیال خنجی يكی از دهها بنای تاريخی و از زیباترین بناها و جاذبههای گردشگری استان فارس در شهرستان خنج می باشد که در ۲۶۰ كيلومتری جنوب شرقی شيراز قرار دارد.اين مناره از آثار بی مانند تاریخی به شمار می رود که مربوط به قرن هشتم هجری است كه به فرمان عمربن عبدالعزیز و توسط قطبالدین تهمتن حاکم هرمز كه از مريدان شيخ دانیال بود ساخته شده است.

مسجد جامع خوزان خمینی شهر مسجدی است چهار ایوانی که در قرن ۸ هجری بر روی آثار دورهٔ سلجوقی در زمان ایلخانی مغل بنا شداست. ↑ بیهقی، سبزوار شهر دیرینههای پایدار، ۱۶۹. ↑ Weisstein, Eric W. (2002). CRC Concise Encyclopedia of Mathematics, کاشی چسبی آشپزخانه Second Edition. ↑ «موسیقی محلی کاشمر گنجینهای ۲۰۰ ساله». ↑ «معادن کاشمر مهمترین زیستگاه قوچ و میش اوریال را تهدید میکند». میتوان لبههای پنجرهها را تغییر یا حذف کرد، حتی میتوان نوار عنوان در پنجرهها را نیز حذف کرد. در هنگام دنیاگیری کروناویروس در ایران، ایرانیان زیادی به این بیماری دچار شدند که از این میان ابتلای تعدادی از افراد سرشناس نیز رسانهای شد. این بنا به افتخار شهریار محلی امین خواجه ساخته و امین نامیده شد و هزینه اش را رهبر محلی پرداخت. ↑ «محمدرضا خلعتبری به سپاهان پیوست». ↑ «امیران و وزیران دفن شده در حرم حضرت معصومه». وی در طول حیات خود هشت بار وزیر جنگ، دو مرتبه وزیر کشور، پنج نوبت فرماندار نظامی تهران، دو بار فرمانده کل ژاندارمری و سالها فرمانده لشکرهای لرستان و آذربایجان بوده است. اتابک در زمان حیات خود در قسمتی از اراضی یوسف آباد تهران، که از طرف دولت به او واگذار شده بود، باغی با عمارتی مجلل برپا ساخت، که به پارک اتابک معرف شد و اکنون محل سفارت روسیه است.

باغی نیز در قیطریه، شمیران احداث نمود و به افتخار اعظم دختر خود، که همسر صارمالدوله بود، واگذار کرد، که امروز به پارک قیطریه معروف است و گردشگاه عمومی میباشد. در سده بیست و یکم استفاده از ریاضیات در طراحی ساختمانهای عمومی بار دیگر مورد توجه قرار گرفتهاست. «ادبیات اصفهان، 1300 سال قدمت دارد/جایگاه ادبیات اصفهان مورد غفلت واقع شدهاست». سکو دارای انحنای سهموی اندکی به سمت بالا برای هدایت آب باران و تقویت ساختمان در برابر زلزله است؛ بنابراین ممکن است ستونها به سمت بیرون متمایل شوند، اما در واقع ستونها کمی به سمت داخل متمایل اند و در صورت ادامه دادن آنها به سمت بالا، حدود یک کیلومتر و نیم بالاتر از مرکز ساختمان قرار میگیرند. بیرون بنا پوشیده شده از خشتهای زردرنگی که با افزایش ارتفاع پهنایشان کاهش مییابد. در ۱۵۹۲م شاه عباس یکم در پی اختلافات شیبانیان و صفویان، نیشابور را از چیرگی شیبانیان درآورد. احمد ابن ماجد در قرن ۱۵ میلادی در موقع کار بر روی قطبنما و ستارهٔ قطبی به تفاوت محور مغناطیسی و محور زمین پی برد. در ورودی بقعه از چوب جنگلی ساخته شده که روی آن اشکالی به شکل لوزی و هشت ضلعی نقش بستهاست. از آن پس آنان با بردباری و احترام به دین اسلام بر مردمان محلی حکم راندند.

در بناهای سده ۴ تا ۶ ق که از دورههای پربار و درخشان تاریخ هنر ایران بهشمار میآید، گوناگونی و نوآوری در طرحهای اسلیمی چشمگیر است و در آثار سدهٔ ۶ ق نوعی از اسلیمیهایی در آثار گچبری یا آجربری نقشبندی شده است که به نظر میرسد از برگ گیاه خاصی الهام گرفته شدهاند. این طرح در سده های ابتدایی دوره مشترک گستردهتر می شود. در دو طرف شاهنشین جنوبی بقعه، دو اتاق شش ضلعی قرار دارد که دارای سقف مقرنس زیبا و ظریفی است که کتیبهای بر روی در چوبی آن حکاکی شدهاست.در دوره مبارزات مشروطه ستارخان در بام این مکان سنگربندی کرده بود و همچنین سقف گنبد آن از طلا بوده که در اثر اصابت گلوله های توپ تحریب شده و اهالی روستا آنرا در حیات محوطه مدفون میکنند و بعد ها به سرقت میرود . پس از چاپ رسالهٔ احمد کسروی با عنوان آذری یا زبان باستان آذربایجان در ۱۳۰۴ ش، این شبهه برطرف گردید و از آن تاریخ، آذری به معنای قدیمی آن به کار رفت.